„On selge, et olukorra juurde enne 24. veebruari naasmist suhetes Põhja-Ameerika ja Euroopa riikidega ei tule,“ kirjutas Drobinin, vahendab Interfax.

Drobinini sõnul võib sõltumata „sõjalise erioperatsiooni“ kestusest ja tulemusest juba nüüd konstateerida, et üldiselt konstruktiivse, kuigi mitte probleemivaba koostöö Läänega 30-aastane ajastu on pöördumatult lõppenud“.

Drobinin leiab, et praegune olukord annab unikaalse võimaluse vabaneda lõplikult alles jäänud illusioonidest ja viia Venemaa välja „sõbraliku kokkusulamise“ paradigmast.

Venemaa on sisenenud vastasseisu teravasse faasi USA juhitud ebasõbralike riikide agressiivse alliansiga, leiab Drobinin.

„Vastase eesmärk on purustada meie riik strateegiliselt, kõrvaldades ta geopoliitilise konkurendina. Tuleb aru saada, et russofoobselt meelestatud kollektiivse Lääne näol on meil tegemist ohtliku, motiveeritud ja vaatamata järkjärgulisele ja pöördumatule ühise jõu nõrgenemisele ikkagi tugeva vastasega, kellel on eesrindlik sõjalis-tehniline potentsiaal ja kontroll märkimisväärse osa maailma turgude, finantsressursside, logistikaahelate ja informatsioonivoogude üle,“ kirjutas Drobinin.

Drobinini sõnul vastab Venemaa huvidele konstruktiivne koostöö kõigi naabritega, sealhulgas Euro-Atlandi piirkonnas.

„Selle eesmärgi suunas tuleb püüelda. Aga mitte ühepoolsete järeleandmiste hinnaga, seda enam järeleandmiste nendele, kes nimetavad Venemaad avalikult peamiseks ohuks, millest räägitakse NATO strateegilises kontseptsioonis, mis võeti vastu 2022. aasta juuni lõpus tippkohtumisel Madridis. Sellistes tingimustes on koostöö ebasõbralike riikideda võimalik ainult ühekordsel, tehingulisel alusel – see võib toimuda ainult seal, kus see on kasulik Venemaale ja kus ei ole vastuvõetavat alternatiivi,“ kirjutas Drobinin.

Jaga
Kommentaarid