Ladõnskaja-Kubits kinnitas, et jättis salajasel hääletusel hääletamata, sest ta ei arva, et Kersna peaks peale haridusministri kohalt tagasi astumist veel mõjukama koha saama. „Parlamentaarses riigis on komisjoni esimehe koht kõrgem, kui ministritool, sest kultuurikomisjon jälgib kahte ministeeriumit korraga. Kui Liina Kersna otsustas, et ta astub tagasi, siis kuidas saab ta otsustada, et liigub edasi veel kõrgemale kohale?“ küsib Ladõnskaja-Kubits ja lisab, et küsimus on poliitilise kultuuri austamises.

Koalitsioonis lepiti kokku, et kultuurikomisjoni esimehe koht läheb Reformierakonnale, kuid Ladõnskaja-Kubitsa sõnul oleks võinud esimehe kandidaadiks saada keegi teine. „Reformierakonnas on selliseid inimesi [kes suudaksid kultuurikomisjoni esimees olla] küll ja veel,“ ütles ta. „Ma tegin ka ettepaneku, et miks mitte Heidi Purga,“ seadis Ladõnskaja-Kubits üles oma kandidaadi.

Kuid esimehe kandidaadiks esitati siiski Kersna. „Ma jätsin hääletamata, sest lähtun koalitsiooni kokkuleppest, aga see läks minu arvates vastu poliitilise kultuuriga,“ rõhutas Ladõnskaja-Kubits taas. Kuivõrd Ladõnskaja-Kubitsa otsus ei olnud kuidagi erakonnaga kokku lepitud, ei näita see midagi erilist koalitsiooni tervise kohta.

Opositsioonis oleva Keskerakonna liige Tõnis Mölder arvab siiski, et koalitsioonis on ebakõlad. „Tuleb tunnustada neid saadikuid, kelle meelest ei ole kriminaaluurimise all olev Liina Kersna sobiv inimene kultuurikomisjoni juhtima,“ märkis Mölder.

Kultuurikomisjoni kuuluvad Aadu Must (KE), Helle-Moonika Helme (EKRE), Jaak Juske (SDE), Liina Kersna (RE), Signe Kivi (RE), Heidy Purga (RE), Siim Kiisler (fraktsioonitu), Viktoria Ladõnskaja-Kubits (I) ja Marko Šorin (KE). Hääled jagunesid 4 : 4, sest Ladõnskaja-Kubits jättis hääletamata. Fraktsioonitu Siim Kiisler hääletas koos opositsiooniga Aadu Musta poolt. Kultuurikomisjoni esimees valiti lõpuks mündiviskega, sest mõlemad kandidaadid said kahes hääletusvoorus sama palju hääli.