Prokuratuur kinnitas, et kaks kahtlustuse saanud ärimeest on Tiit Kurvits (49) ja Erki Piirsalu (51). See, kes on kolmas kahtlustatav, jääb praegu veel kinnitamata, sest kriminaalmenetlus on käimas.

Liinatiga seotud kuriteokahtlustuse kohaselt maksis Kurvits 2020. aasta aprillis kinni Liinati auto remondi ligi 4000 euro eest. Selle eest „tasus“ linnaosavanem Kurvitsale soodsate hanketingimustega. Liinat sõlmis lepingu Pirita puhkeranna hoolduseks Kurvitsa firmaga GT4U Eesti OÜ.

Ärimees Erki Piirsalu tasus Liinatile kokku sularahas 21 540 eurot, kinnitas prokuratuur.

Ühtlasi selgus Liinati pangakonto väljavõtetest, et mees oli tihe hasartmängude harrastaja. Kaitsjate Paul Kerese ja Andri Rohtla hinnangul ei vasta Liinati käitumine siiski hasartmängusõltlase käitumisele.

Juuli alguses pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Esialgsetel andmetel oli alust kahtlustada, et Tõnis Liinat kasutas ära oma ametiseisundit Pirita linnaosavanemana, mõjutas linnaosavalitsuse riigihankeid ja sai selle eest altkäemaksu.

Altkäemaksu andmises kahtlustatakse 51-aastast meest ning altkäemaksu andmises ja sellele kaasaaitamises 40-aastast meest. Altkäemaksu andmises, kindlustuskelmuses ja varalise kahju tekitamises kahtlustatakse 49-aastast meest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Triinu Olev selgitas, et kahtlustuse kohaselt kasutas Tõnis Liinat linnaosavanemana ära oma ametiseisundit, et suunata otsuseid, mis puudutasid Pirita tänavate, haljasalade ja rannahoolduse hankeid ja lepinguid. „Kahtlustuse kohaselt on tegemist omakasu motiivil toime pandud kuriteoga, mis ei ole seotud erakonna tegevusega,“ lisas Olev.