Enam-vähem võrdse ekraanisuurusega telefonid (nova Y70 6,75“ ja Y90 6,7“) on ennekõike mõeldud nooremale sihtrühmale. Seda tõestavad kõige edevamalt mõlema telefoni mahukas aku ja võimekad kaamerasüsteemid. Hinnaklassilt on Huawei nova Y90 küll pisut kallim, kuid tahtmata üht teisele eelistada, võib julgelt öelda, et mõlemad on väga head telefonid.

Ikooniline kaamerasüsteem Space Ring vs. klassikaline ridalahendus

Kuna Huawei nova Y90 on, nagu öeldud, oma väikesest vennast nova Y70-st pisut kallim, on eelduslik, et õige natukene on sellesse maandunud ka kraadi võrra kangemat tehnikat. Olgugi et mõlema telefoni kaamerasüsteemid on Huaweile omaselt väga head (ja varustatud ammusest tuttava AI-abilisega), on nova Y90 põhikaamera puhtalt numbriliselt pisut võimekam – 50 MP vs. 48 MP. Teisalt on teada, et pilti teeb ikka fotograaf ja selle väikese erinevuse puhul ei tohiks tegelikult mingist olulisest kvaliteedierinevusest isegi teoreetilist juttu olla.

Teine element, mis kahte kaamerat eristab, on nova Y90 puhul telefonis olev võimekus salvestada pidevalt videot nii esi- kui ka tagakaameraga ning kahevaatelise video salvestamise võimalus (tavakaamera + zoom). Kaamerate osas sellega erinevused laias plaanis ka piirduvad ja tulevane kasutaja saab rahulikult enne ostmist ise otsustada, millist funktsionaalsust ta endale täpsemalt vajalikuks peab või mitte.

Järeleandmisi ei tehta

Kui nüüd puhtalt hinna baasil võiks arvata, et kindlasti on soodsama telefoni puhul tehtud järeleandmisi näiteks turvalisuse osas, siis nii see kindlasti pole. Mõlemad telefonid on varustatud sõrmejäljelugejaga. Küljele paigutatud andurit on mõnus kasutada ja mis kõige tähtsam – see tagab lisaturvalisuse telefoni kadumise puhul, aga on ka lihtsalt kaitseks näppijate eest.

Järelandmisi pole soodsama Huawei nova Y70 puhul tehtud ka näiteks telefoni aku mahutavuse osas. Suisa vastupidi – kui nova Y90 uhkustab muljetavaldava 5000 mAh akuga, siis Y70 teeb sellele numbrile silmad ette, kuivõrd tootja lubab akumahutavuseks suisa 6000 mAh.

Seis on võrdne ka telefonide üldiste andmete puhul: mõlemad kaaluvad natukene alla 200 grammi, nende paksus on enam-vähem 8,5 millimeetrit ja sisemälu mõlemal kuni 128 Gb.

Kumba siis võtta, kumba jätta?

Lõpliku valiku langetab alati muidugi ostja ise, tuginedes oma rahakotile või siis reaalsele vajadusele. Siinkohal soovitust anda on kohatu – on ju keerukas teada lugeja eelistusi ühes või teises asjas. Kindel võib olla selles, et mõlema telefoni puhul pole pettuda vaja: näitajate poolest peaaegu võrdsed, ühes asjas väike eelis ühel, teises asjas teisel, nagu ikka.

Head telefonid on kahtlemata siiski mõlemad. Eks igaüks otsustab lõpuks ise, kumb talle paremini sobib!

Jaga
Kommentaarid