Mees ütles ukrainlastele, kui kuulis neid rääkimas ukraina kelles, et nad veel hakkavad vene keelest aru saama ning et sellest saab nende lemmikkeel. Üldjoontes käitus mees ukrainlaste suhtes ebaviisakalt.

Politsei alustas väärteomenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Samuti on politseile teada, kes võib olla videos vene keeles kõnelev mees.

„Kontrollime tema seost juhtumiga ning kutsume ta peatselt jaoskonda selgitusi andma,“ ütles Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater.

„Tavapärase elu sihilik häirimine ning argessiivsus nii tegudes kui sõnades ei ole aktsepteeritav. Soovime, et kõik Eestis viibivad inimesed tunneksid ennast avalikus kohas turvaliselt ja kaitstult,“ lisas ta.

Politsei alustas väärteomenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Toater ütles, et politsei tuvastas videos kõnelenud mehe, kelle suhtes alustati väärteomenetlus, mille raames määrati talle karistuseks rahatrahv. „Tegu on Eestis elamisloa alusel viibiva välismaalasega. Oleme tema osas alustanud ka pikaajalise elaniku elamisloa kehtetuks tunnistamise menetluse,“ ütles Toater.