Reede õhtul kella viie paiku teatati häirekeskusele, et Pärnus Rohelisel tänaval sõitis auto vastu maja seina. Kohale saabunud kiirabi toimetas tervisekontrolliks haiglasse 55-aastase ja 26-aastase naise, samuti autot juhtinud 21-aastase mehe.

Õnnetuse hetk jäi peale veidi eemal elava Raiko turvakaamerasse. Videost on selgelt näha, et auto siseneb ristmikule vastassuunavööndist. Ka kiirus näib olevat piirkonnas lubatust (50 km/h ala - A.A.) suurem.

„Esialgse informatsiooni järgi tegi Audi möödasõitu,“ kommenteerib Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse grupijuht Janek Pinta. Politsei pressiteenistuse kinnitusel on juhtumi uurimine veel pooleli ning kuigi esialgsetel andmetel oli juht kaine, oodatakse ka võimaliku joobe väljaselgitamise osas ekspertiisi täpset vastust.

Kui esialgne teave peab paika ning Audi juht sooritas tema ees liikunud valgest kaubikust möödasõitu, rikkus ta sellega liiklusseadust, mis sätestab, et möödasõit on keelatud ristmikul ja ristmiku vahetus läheduses sellele suubuval teel. Samuti ootas ristmikul ees „Anna teed“ märk.

Lisaks valis juht sarnase manöövri jaoks ka tehniliselt väga õnnetu koha – tegu on asümmeetrilise ristmikuga, millelt otse sõitmiseks tuleb teha õrn pööre paremale.

Oja-Roheline ristmik Audi liikumissuunast vaadatuna. Otse ees maja, millele sisse põrutati.