Peaministri nõunik Maris Lindmäe märkis Delfile, et Kallas on puhkusel nii terve selle nädala kui ka järgmise nädala alguses. „Tegu on esialgse plaaniga, mis tähendab, et erakorralistel juhtudel võib sellesse tulla muudatusi,“ sõnas Lindmäe.

Algselt pidi peaminister Kallas puhkusele suunduma möödunud nädalal, ent samal ajal andis ametivande tema uus valitsus ühes sotsiaaldemokraatide ja isamaalastega, mistõttu puhkus lükkus edasi.

Üritan vahepeal tõesti lugeda ja magada.

Kaja Kallas, peaminister

„Mul on hea meel, et ma ei teinud puhkuseks suuri plaane, sest mu puhkus pidanuks algama homme, aga esmaspäeval olen ma riigikogus ja neljapäeval valitsuses,“ märkis Kallas Delfile ülemöödunud nädalal.

Ta avaldas siiski lootust, et tänavu õnnestub tal viimaks puhata. „Üritan vahepeal tõesti magada ja lugeda midagi muud kui lihtsalt poliitikasse puutuvat,“ jutustas peaminister.

Viimati suundus peaminister Kallas 10-päevasele puhkusele mullu juuli lõpus. Toona tuli tal aga kavandatust varem tööle naasta, kuna riigikontroll avaldas analüüsi, mis peaministri enda sõnul „tõestas must-valgel ära tõsised probleemid vaktsineerimise korralduses“.

Puhkuse ajal asendab Kallast peaministri ülesannetes välisminister Urmas Reinsalu.