„Alaealiste surma puhul alustab politsei üldjuhul kriminaalmenetlust, et selgitada välja kõik asjaolud ja veenduda, kas juhtunu võis olla põhjustatud kellegi tegevusest või tegevusetusest,“ rääkis prokuratuuri kõneisik Ines Vapper. „Praegu ei ole kahtlustust kuriteo toimepanemises kellelegi esitatud, mistõttu ei ole võimalik öelda, kas ja millise paragrahvi järgi selleks alust on.“

Delfi uuris, kas ja kes on juhtunuga seoses üle kuulatud. Poiss viibis sel ajal jalgpallitrenni laagris. Kas ka treener? „Kriminaalmenetluses käib tõendite kogumine ja praegu ei ole sellist täiendavat infot, mida oleks võimalik avalikkusega jagada,“ lausus Vapper napilt. Ta lisas, et prokuratuur avaldab lähedastele sügavat kaastunnet.

Marko Albert: ju ei olnud abi piisav

Samal ajal kui poiss vee alla vajus, toimus tervisekeskuses 21CC Triatloniklubi treening. Kohal viibis ka tuntud triatleet ja treener Marko Albert, kes sõnas eile Delfile, et tema mitte ainult ei näinud seda kõike pealt, vaid aitas poissi elustada. Telefonivestluses Delfiga on kuulda, et triatleet on šokeeritud. „Ju ei olnud abi piisav,“ sõnas ta.

Albert lisas juurde veel niipalju, et poiss ei olnud nende trennist ega ka üksinda veekeskuses. Midagi rohkemat ei soovinud Marko Albert rohkem kommenteerida.

Delfi võttis ühendust ka Keila Tervisekeskuse ujumistreeneri ja keskuse juhataja Toni Meijeliga, kes sündmuste ajal majas viibis. Juhataja viitas politsei soovitusele mitte juhtunut kommenteerida, sama tegi ka Keila Tervisekeskuse tegevjuht Liina Zibo. Mõlemad ütlesid, et praegu nemad kommentaare ei jaga ning asjaga tegeleb politsei. Ka Keila Jalgpalliklubi juhatuse esimees Tauri Tamkivi keeldus kommentaaridest.

Jaga
Kommentaarid