„Kui me enne nägime, et tervisekriisi ohjamisel ei olnud väga hästi toime tulnud – ma ei tea, mis küsimuses ta täpselt nõu andma hakkab –, siis eks see küsimusi muidugi tekitab,“ sõnas peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) peale tänast valitsuse pressikonverentsi Delfile.

Ta märkis, et minister saab ise jooksvalt otsustada, kas möödunud aastal terviseala asekantsleri ametist lahkunud Jesse antud nõu on piisav või mitte – vastavalt saab tema sõnutsi ka nõunikke vahetada, kui tarvis.

Kui inimene oskab olulistele asjadele viidata ja neid üles leida, siis on hästi.

Lauri Läänemets

Petersoni parteikaaslasest siseminister Lauri Läänemets (SDE) kinnitas Delfile, et Maris Jesse asub nõustama töö- ja terviseministrit terviseküsimustes.

Kuidas aga suhtuda asjaolusse, et möödunud aastal vaktsineerimisega põrunud Jesse asub enne uut keerulist koroonalainet tervisevaldkonnas ministrit nõustama, märkis Läänemets järgmist: „Maris Jesset pole mul isiklikult au tunda olnud, tema kompetentsi ei oska kahjuks kommenteerida. Aga kui Peep Peterson seda hindab ja oluliseks peab – teame, et inimene on sotsiaalvaldkonnaga väga tuttav, tegelikult teab kõiki probleeme ja võimalusi –, siis arvan, et Peterson on teinud otsuse lähtuvalt sellest, et tal on inimene, kes oskab talle nõu anda.“

Ta märkis, et lõppkokkuvõttes otsustab minister nii või naa laiapindsemalt kui ühe nõuniku soovituse põhiselt. Läänemetsa silmis seisneb nõuniku peamine väärtus selles, et ministrile oleks dokumentides nähtuvate detailide suhtes tähelepanu pööratud.

„Kui inimene oskab olulistele asjadele viidata ja neid üles leida, siis on hästi,“ märkis Läänemets lõpetuseks.