Kallas (Reformierakond) ütles, et esimene istung kulges valitsusel töiselt. „Kõik tahavad haarata kohe härjal sarvist ja oma valdkonna muredega tegeleda,“ ütles Kallas. Kallase sõnul on uuel valitsusel kolm suurt eesmärki: tagada julgeolek, ohjeldada energiakriisi ja eestikeelne haridus.

Kallas rääkis pressikonverentsil, et Eesti saab esimeste hulgas Euroopa Liidult tagasi poole Ukrainale annetatud relvade väärtusest. Kallas ütles, et esialgu saab Eesti tagasi 135 miljonit eurot. „Oleme Ukrainale andnud ligikaudu 250 miljonit. Taotleme seda raha tagasi, et oma varustust täiendada,“ ütles ta.

Ka Urmas Reinsalu (Isamaa) ütles, et valitsuse esimene istung oli väga töine ja sisse elamiseks ministritel aega pole. „Eile jõustus seitsmes sanktsioonide pakett Venemaa vastu, Eesti vaatest ei ole see piisav. Miks - sest Venemaa jätkab ju siiski oma sõda Ukrainas. Meie eesmärk on saavutada sõja lõpp, järelikult tuleb agressiooni hinda veelgi tõsta,“ rääkis Reinsalu oma valdkonnast.

Siseminister Lauri Läänemets ütles, et siseministeeriumis tegeletakse analüüside ja ettevalmistusega, mis puudutab koalitsioonilepingu kokkuleppeid.

Jälgi uue valitsuse esimest pressikonverentsi otseblogist. Blogi avamine võib võtta veidi aega, aga kui see üldse ei avane, siis uuenda lehte.