„President ütles väga selgelt, nagu te teda ka tsiteerisite: denatsifitseerimine, demilitariseerimine selles mõttes, et ei oleks mingeid ohte meie julgeolekule, sõjalisi ohte Ukraina territooriumilt, see ülesanne ka jääb,“ ütles Lavrov, vahendab RIA Novosti.

„Nüüd on geograafia teine. Need pole kaugeltki ainult DNR ja LNR, need on veel ka Hersoni oblast, Zaporižžja oblast ja rida teisi territooriume. Ja see protsess jätkub, kusjuures jätkub järjekindlalt,“ lisas Lavrov.

Lavrov teatas, et sedamööda, kuidas „Lääs jõuetus vihas või soovis olukorda maksimaalselt raskendada Ukrainat üha rohkem kaugmaarelvi, näiteks HIMARS-eid täis pumpab, liiguvad ka erioperatsiooni geograafilised ülesanded praegusest joonest kaugemale“.

„Sest me ei saa lubada, et Ukraina selles osas, mida kontrollib Zelenskõi või see, kes ta välja vahetab, oleks relvi, mis kujutavad endast otsest ohtu meie territooriumile ja nende vabariikide territooriumile, mis on oma sõltumatuse välja kuulutanud, nendele, kes tahavad oma tulevikku iseseisvalt määrata,“ kuulutas Lavrov.

Jaga
Kommentaarid