Pealinn oli üks 15 piirkonnast Suurbritannias, kus kuulutati välja hädaolukord, vahendab BBC News.

Eile mõõdeti Lincolnshire’is Coningsbys Suurbritannia rekordtemperatuuriks 40,3 kraadi.

Täna on ilm juba lahedam, aga hoiatatakse äikesetormide eest Ida- ja Kagu-Inglismaal.

Ilm mõjutab endiselt transporti. Reisida soovitatakse ainult siis, kui see on vajalik.

Khan teatas, et Londoni tuletõrje (LFB) sai eile 2600 kõnet põlengute kohta üle linna.

Londoni idaosas Wenningtonis võitles sada tuletõrjujat põlenguga, mis hävitas mitmeid elumaju. LFB teatas, et tules hävis kaks rida ridaelamuid, veel neli elumaja, 12 garaaži ja viis autot. Kohapeal tegutsenud tuletõrjuja nimetas seda „absoluutseks põrguks“.

Khan ütles BBC Radio 4-le, et samal ajal toimus veel üle tosina põlengu.

„Eile oli Londoni tuletõrje jaoks töörohkeim päev pärast Teist maailmasõda,“ ütles Khan. „Tavaliselt saame me 350 kõnet päevas, tihedal päeval võime me saada kuni 500 kõnet. Eile sai tuletõrje üle 2600 kõne päevas.“

Khan soovitas linlastel parkides ja hoovides mitte grillida, sest on suur rohu rüttimise oht.

„Rohi on nagu hein, mis tähendab, et see võtab kergemini tuld, ja kui see on tuld võtnud, levib see uskumatult kiiresti nagu maastikupõlengud, mida näeb filmides või mida näeb Californias,“ ütles Khan.

LFB asejuht Jonathan Smith ütles, et tuletõrje tegeles 15 suure põlenguga, millele lisandus suur hulk maastiku- ja rohupõlenguid.

Mujal Suurbritannias hävitas tuli mitmeid elumaju Norfolkis ning suuremad põlengud leidsid aset muu hulgas ka Leicestershire’is, Hertfordshire’is, Suffolkis, Lincolnshire’is ja Yorkshire’is.

Tim Stock kutsus tuletõrje välja, kui nägi leeke naabri hoovis Londonis Wenningtonis. Ta rääkis BBC Radio 5-le, et püüdis koos pojaga leeke kustutada vooliku ja kastekannuga, aga ei suutnud tule levikut peatada.

„Ma arvan, et 15–20 maja võib olla hävinud või elamiskõlbmatud,“ ütles Stock. „Minu maja on täielikult hävinud, nagu on ka naabri oma ja 3–4 maja edasi.“

Suurbritannia tuletõrjeülemate nõukogu esimees Mark Hardingham ütles, et on olnud tuletõrjes tööl üle 30 aasta ja eilne oli töörohkeim päev, mida ta näinud on.

„Pilt, mida me nägime eile, meenutab mulle seda, mida me oleme viimastel aastatel näinud Californias, Austraalias ja Lõuna-Euroopas, aga mitte eriti Ühendkuningriigis,“ ütles Hardingham.