Venemaa president on tavapäraselt just ise see, kes maailma liidreid ootama jätab. The Guardiani väitel võis tegemist olla Erdoğani ninanipsuga Putini suunal, sest viimane jättis ta 2020. aastal Moskvas toimunud kohtumise eel kaheks minutiks ootama. Türgi president ootas koosolekusaalis Venemaa presidenti nii kaua, et võttis lõpuks istet.

„Need 50 sekundit, mis Erdoğan lasi Putinil ehmunud näoga kaamerate ees oodata, räägivad palju sellest, kui palju on pärast Ukrainat muutunud,“ ütles Lähis-Ida meediaorganisatsiooni National Newsi vanemkorrespondent Joyce Karam Twitteris.

Spekuleeritakse, et Putini hilinemispoliitika on osa tema psühholoogilisest mängust, mis ulatub juba tema ameti algusaegadesse. Näiteks 2003. aastal pidi kuninganna Elizabeth II ootama kohtumist Venemaa liidriga 14 minutit. 2015. aastal lasi ta Vatikanis paavstil ennast oodata koguni tunni. Vladimir Putin on ootama jätnud lisaks ka Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpi ja Saksamaa endise liidukantsleri Angela Merkeli.

Jaga
Kommentaarid