14. juulil sai politsei teate Lääne-Virumaalt Rannu külast ärandatud järelhaagisega kaubikust. Patrullid asusid koheselt kirjeldustele vastavat masinat piirkonnast otsima ning peagi teataski üks tähelepanelik kaasliikleja häirekeskust ohtliku sõidustiiliga ja kohati kraavi kalduvast Rakvere suunas liikuvast heledast kaubikust.

Selleks hetkeks oli sündmusesse kaasatud juba mitu patrulli, kes võtsid suuna Väike-Maarja poole, seejuures teatajaga jooksvalt sõiduki liikumise osas sidet hoides.

„Ei möödunud kaua, kuni märkasime ohtlikke manöövreid teinud kaubikut ning andsime sellele peatumismärguande, mida juht otsustas eirata. Sellele järgnenud kohati 150 km/h sõidukiirustega tagaajamine kestis pea kümmekond kilomeetrit ja lõppes masina õhulennuga põllul,“ kirjutab Rakvere politseijaoskond ühismeedias.

Politseinikud pidasid kaubikut juhtinud 29-aastase joobetunnustega mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja toimetasid ta edasisteks menetlustoiminguteks politseijaoskonda. Järelhaagise leidis kaubiku omanik hiljem ärandamiskoha lähistelt.

Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust ja ta võeti reedel prokuratuur taotlusel kaheks kuuks vahi alla. Säärase teo eest võib kuriteo toimepanijat oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vanglakaristus.

Politseijaoskond kutsub videoga üles inimesi kahtlastest kaasliiklejatest teatama.

„Soovime siinkohal tänada juhtunust teatajat ja tähelepanelikku kaasliiklejat, sest see ohtlik juht sai sedavõrd kärmelt kinni peetud just tänu operatiivsele teavitamisele ja liikleja telefonikõnele. Sääraste juhtumite puhul mängib alati olulist rolli aeg, märkamine ja kiire teavitamine – üks kõne häirekeskuse numbril võib hoida ära hullema ja päästa kellegi elu!“