Prantsusmaa populaarses Gironde’i turismipiirkonnas evakueeriti laagripaikadest valvurid. Turistid olid evakueeritud juba varem. Tuli on levinud La Teste-de-Buchi ja Landirasi piirkonda, vahendab BBC News.

Lõuna-Hispaanias põgenes üle 3200 inimese põlengute eest Mijase mägedes. Hiljem võisid mõned naasta.

Portugalis on põlengud praeguseks kontrolli alla saadud.

Portugalis ja Hispaanias on viimastel päevadel kantud kuumuse arvele üle tuhande surmajuhtumi.

Mijase põlengud Hispaanias ei ole kaugel populaarsest turismipiirkonnast Málaga ümbruses. Mujal Hispaanias on tuli lahti pääsenud Kastiilia ja Leóni, Galicia ja Extremadura piirkonnas.

Kogu Vahemere ümbruses Marokost läänes kuni Kreetani idas on tegevuses tuhanded tuletõrjujad ja paljud kustutuslennukid. Alates teisipäevast on kogu piirkonnas valitsenud põrgukuumus, mistõttu on taimestik väga kuiv ja võtab kergesti tuld.

Prantsusmaa ilmateenistus ennustas eilseks temperatuuri kuni 41 kraadi ja tänaseks uusi kuumarekordeid. Portugalis ulatus temperatuur hiljuti 47 kraadini.

Suurbritannias anti punane hoiatus mõnedele Inglismaa osadele. Täna ja homme on oodata rekordtemperatuure kuni 41 kraadi.

Maroko on andnud enam kui 1300 inimesele korralduse kodust lahkuda ja saatnud täiendavalt tuletõrjujaid riigi põhjaossa leekidega võitlema. Kõige hullem on olukord Larache’i provintsis.

Kreetal võideldakse suure põlenguga Rethymno ümbruses.

Maastikupõlengutega ollakse hädas ka mõnedes Edela-Türgi piirkondades ja Horvaatia rannikul. Mitmeid põlenguid puhkes Horvaatias Zadari ja Šibeniki lähedal, aga suuri evakueerimisi ei ole tulnud läbi viia.