Viimasest doosist peab olema möödas vähemalt kuus kuud. Samuti ei saa aega broneerida enne, kui viimatisest koroona põdemisest ei ole möödas vähemalt kuus kuud. Digiregistratuur arvestab PCR-testiga tuvastatud haigestumist.

Veel möödunud nädala lõpuni sai neljandat doosi ainult perearstilt või vaktsineerimiskabinetist. See võimalus jääb nüüdki alles.

Terviseameti kommunikatsioonijuht sõnas möödunud neljapäeval Delfile, et immunoprofülaktika ekspertkomisjon on küll andnud soovituse, et neljanda doosi võiks teha riskirühma kuuluvad inimesed ja üle 60-aastased, kuid tegelikult ühelegi soovijale neljanda doosi ees kätt ette ei panda.

COVID-19 vastu saavad tasuta vaktsineerida kõik Eesti elanikud alates 5. eluaastast.

Terviseameti juht Birgit Lao rääkis, et soovitus on ajastada vaktsiinidoos selliselt, et sellest oleks kõige rohkem kasu. See tähendab, et tugevaim kaitse oleks saavutatud sügistalvise viirushooaja alguseks, seega võiks neljas doos olla tehtud augusti lõpuks või septembri alguseks. Terviseamet hindab, et jõuame praegusest leebest koroonalaine faasist raskesse oktoobris.

Ühtlasi on võimalus minna ka neljandat doosi saama oma valitud vaktsineerimiskabinetti, lisas haigekassa kommunikatsioonijuht Evelin Trink. Vaktsineerimiskabinettide asukohti võib vaadata vaktsineeri.ee kodulehelt.