Zelenskõi märkis, et talle kanti eile ette järjekordse operatsiooni kohta vaenlase heaks töötanud kurjategijate vastu, vahendab UNIAN.

„Riikliku juurdlusbüroo töötajad koos Ukraina julgeolekuteenistusega pidasid kinni SBU Krimmi autonoomse vabariigi peavalitsuse endise juhi. Ma vabastasin selle isiku ametist juba täiemahulise sissetungi alguses ja nagu näeme, oli otsus absoluutselt õigustatud. On kogutud piisavalt tõendeid, et teatada isikule kahtlustusest riigireetmises. Kõik need kriminaalsed teod on dokumenteeritud. Kõigele, mida ta nende kuude jooksul ja varem tegi, antakse asjakohane juriidiline hinnang,“ ütles Zelenskõi oma telepöördumises.

Zelenskõi lisas, et samamoodi annavad vastust kõik, kes koos nimetatud isikuga kuulusid kuritegelikku grupeeringusse, mis töötas Venemaa huvides. Jutt käib salajase informatsiooni vaenlasele edastamisest ja muust koostööst Vene eriteenistustega.

Ühtlasi teatas Zelenskõi, et iga julgeoleku- ja korrakaitsevaldkonna ametiisiku konkreetsele tegevusele ja tegevusetusele antakse hinnang.

„Õiguskaitseorganite vastaval inspektsioonil on juba esimesed tulemused ja sellega jätkatakse,“ ütles Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul oli eilseks registreeritud 651 kriminaalmenetlust prokuratuuri, kohtueelse uurimise organite ja teiste õiguskaitseorganite töötajate riigireetmise ja kollaboratsioonitegevuse kohta. 198 isikule on esitatud kahtlustus. Üle 60 prokuratuuri ja SBU töötaja on jäänud okupeeritud territooriumidele ja töötavad Ukraina vastu.

„Selline kuritegude massiiv riigi rahvusliku julgeoleku aluste vastu ja sidemed, mis on fikseeritud Ukraina jõustruktuuride töötajate ja Venemaa eriteenistuste vahel, tõstatavad väga tõsiseid küsimusi vastavatele juhtidele. Iga selline küsimus saab asjakohase vastuse. Täna langetasin ma otsuse peaprokuröri ametist vabastamise ja Ukraina julgeolekuteenistuse juhi vabastamise kohta,“ teatas Zelenskõi.



Jaga
Kommentaarid