Ukraina päästeteenistuse andmeil tabasid Vinnõtsja kesklinna kolm Vene raketti. Esialgsetel andmetel sai surma vähemalt 20 inimest, nendest kolm last. Veel vähemalt 90 inimest on haavatud, neist 50 on raskes seisundis.

Vene väed on jätkuvalt „operatsioonipausil“, kuid see ei tähenda rünnakute katkemist.

„Operatsioonipausi“ põhitingimus on luua mulje, et seda kas pole olemas või see jääb liiga lühikeseks, nii et ukrainlastel ei jääks aega initsiatiivi haarata.

Pühapäeval Ukraina kontrollitud Donetski oblastis Tšassiv Jari linna tabanud löögi tagajärjel jäi rusude alla kümneid inimesi. Kolmapäeva õhtul teatati, et vähemalt 48 inimest hukkus.

Ukraina vägede edasitung lõunas on aeglane, kuid kindel, teatas Lõuna operatiivväejuhatus teisipäeval. Vene väed keskenduvad seal hetkel Ukraina kaitsejõudude oodatava pealetungi tõrjumisele. Tulistatakse ka kohalikke külasid suurtükkidest.

Ukraina jätkab Vene laskemoonaladude hävitamist. Viimase mõne päeva jooksul õnnestus ukrainlastel anda riigi lõunaosas löök vähemalt viie okupeeritud territooriumil asuva laskemoonalao pihta, esimene neist okupeeritud Novaja Kahhovkas Hersoni oblastis.



Jaga
Kommentaarid