Päästekopter osales Egeuse mere idaosas asuva Samose saare lääneosas kolmapäeva pärastlõunal süttinud maastikupõlengu kustutamisel ning ER-MH4 tüüpi helikopter kukkus alla hetkel, kui läks merest vett koguma.

Kohaliku meedia teatel päästis esimese õnnetuses osalenud inimese kalapaat ja mees anti seejärel üle rannavalvele. Tegemist oli meeskonna rumeenlasest piloodiga, kes kinnitas, et kõigil neljal meeskonnaliikmel õnnestus pärast õnnetust kopterist välja pääseda.

Rumeenlase sõnul kukkus kopter alla väga tugeva tuuleiili tõttu, mis paiskas selle mere kohal tagurpidi. Piirkonnas puhub hetkel tuul tugevusega ligi 20 m/s.

Järgmisena leiti merest kaks teadvuseta inimest: kaaspiloot Rumeeniast ja Kreeka päritolu tõlk. Kella 23 ajal teatati, et meeste elusid ei õnnestunud päästa.

Kopteri neljas, moldovlasest meeskonnaliige ujus ise kaldale õnnetuspaigast umbes 300 meetri kaugusel. Rannavalve andis mehe üle meedikutele ning ta toimetati haiglasse.

Hilisõhtul evakueeriti Makria Pounta ja Limnionase külad kiiresti lähenevate leekide tõttu. Hommikuks pole tulele suudetud veel piiri panna ning öösel toodi kustutustöödele lisajõude pealinnast Ateenast.

Lisaks Kreeka armeele ja päästjatele on kohal hulk vabatahtlikke päästjaid.