Rajapaksa ja tema naine lendasid väljaande CNN teatel Sri Lanka õhujõudude transpordilennukiga AN32 Maldiividele Malesse.

Lennujuht keeldus teadaolevalt lennuki maandumistaotlusest kuni Maldiivide endise presidendi Mohamed Nasheedi sekkumiseni.

Sri Lanka valitsus kuulutas nüüd pärast presidendi lahkumist riigis välja eriolukorra, vahendab Bloomberg. Riigi lääneosas, sealhulgas pealinnas Colombos kehtestas peaminister Ranil Wickremesinghe lisaks ka liikumiskeelu.

Eile sai ilmsiks, et esmaspäeval takistasid lennujaama töötajad riigist pageda üritanud presidenti Dubaisse suunduvale lennule jõudmast. Lennujaama personal keeldus teda VIP-alale lubamast. Tavapärast järjekorda vältis president aga seepärast, et kartis oma turvalisuse pärast.

Seetõttu jäi Rajapaksal väidetavalt maha neljast lennust Araabia Ühendemiraatidesse ning ta pidi koos abikaasaga naasma lähedalasuvasse sõjaväebaasi.

Kuni ta on veel president, ei olnud Sri Lankal võimalik Rajapaksat arreteerida. Seepärast eeldatigi, et ta üritab veel enne ametlikult ametist lahkumist välismaale sõita.

Presidenti süüdistatakse korruptsioonis ja selles, et ta lasi Sri Lanka majanduse täielikult põhja.