Kerese sõnul on täpsemad süüdistused Liinati vastu talle teada, kuid neid praegu avalikkusega jagada ei saa. Ta lisas, et Liinat ei võta neid omaks. „Ta eitab neid süüdistusi,“ ütles Keres.

Kaitsepolitsei ametnikud pidasid esmaspäeval kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakonna liiget ja endist Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Kohtumääruse kohaselt jääb Liinat kaheks kuuks vahi alla.

Esialgsetel andmetel on alust kahtlustada, et Liinat kasutas linnaosavanemana ära oma ametiseisundit, et suunata otsuseid, mis puudutasid Pirita tänavate, haljasalade ja rannahoolduse hankeid ning lepinguid.

„Kahtlustuse kohaselt on tegemist omakasu motiivil toime pandud kuriteoga, mis ei ole seotud erakonna tegevusega,“ ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Tiina Olev.

Altkäemaksu andmises kahtlustatakse 51-aastast meest ning altkäemaksu andmises ja sellele kaasaaitamises 40-aastast meest. Altkäemaksu andmises, kindlustuskelmuses ja varalise kahju tekitamises kahtlustatakse 49-aastast meest.

Keres ütles, et ta teab, kes need inimesed on, kuid neid ta ei esinda.

Kriminaalmenetlust viib Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtimisel läbi kaitsepolitseiamet.