Pajula on Tallinna haridusametit juhtinud veidi alla 20 aasta. 8. juunil esitas ta lahkumisavalduse, põhjendades, et soovib kandideerida koolijuhiks. Ametlikult on ta ametist prii 8. juulist.

„Oma unistusi täites tuleb mingil hetkel see samm teha. Mõte koolijuhi ametist on mu peas olnud juba 25 aastat, ma ei salga seda. Aasta tagasi magasin maha näiteks Saue riigigümnaasiumi koolijuhi konkursi. Haridusameti töö on nii tihe, et oma asjadega tegelemiseks on aega küllalt vähe. Kui kuhugi kandideerida, pead ka mentaalselt keskenduma uuele võimalusele ja siis ongi õigem ühe asjaga lõpetada,“ rääkis ta hiljuti EPLile.

Avalik konkurss Saue Kooli koolidirektori kohale toimus 1.–16. juunil, avaldusi laekus üheksa.

Seitsmeliikmeline konkursikomisjon kutsus motivatsioonikirja ja CV põhjal vestlusvooru üheksast kandidaadist kolm. Komisjoni kuulusid vallavanem Andres Laisk, haridusosakonna juhataja Birgit Tammjõe-Tulp, personalijuht Sju Nuuter, haridusvaldkonna abivallavanem Andres Kaarmann, õpetajate esindaja Jelena Laanjärv, lapsevanemate esindaja gümnaasiumi hoolekogus Kristo Kokk ja konsultant Mari Nõmm.

Seitsmest komisjoniliikmest kuue esmane valik Saue koolijuhi kohale oli Pajula. Üks komisjoniliige ei osalenud hindamisel, kuna tal ei olnud võimalik kandidaatidega peetud vestlustest osa võtta.

„Komisjoni otsus langes Pajula kasuks, kuna tal on pikaajaline töökogemus hariduse alal kooli- ja valdkonnajuhina, ta on kõrgelt motiveeritud ja soovib panustada lapsi arendava asutuse töösse. Ta mõistab kogukonna kaasamise tähtsust ja ootusi koolile ning kogemustega juhina on ta kooliperet innustav võimaluste looja,“ teatas Saue vallavalitsus pressiteate vahendusel.

Saue keskkool – 1998. aastast nimega Saue gümnaasium – avas uksed 1985. aasta 1. septembril, Lõppenud õppeaastal õppis koolis ligi 1200 last.

1. septembrist, kui Laagri alevikus avab uksed Saue riigigümnaasium, jätkab kool põhikoolina ja kannab nime Saue Kool. Õpilaste arv koolis jääb tuhande piirimaile.

Pajula on Tallinna haridusameti juhataja 17. märtsist 2003. Aastatel 1999–2002 oli ta Saue linnapea.