Relvajõudude juhi Valeri Zalužnõi teatel kehtib korraldus väekohuslastele, ajateenijatele ja reservistidele. Luba taotlemata on reisimine lubatud oblasti piires ja dokument kehtiks ainult 30 päeva.

President Volodõmõr Zelenskõi teatas teisipäevaõhtuses avalduses, et tahab kindralstaabilt korralduse kohta järgmiseks päevaks aruannet, ehkki ei teatanud selle tühistamisest. „Näen, et selle otsuse kohta on erinevaid hinnanguid, arusaamatust ja isegi nördimust,“ ütles Zelenskõi. „Palun, et kindralstaap mind edaspidi sellistest otsustest teavitaks.“

Kindralstaabi selgituse järgi lähtub korraldus kehtivast seadusandlusest. Sammu vajadust põhjendatakse vajadusega väekohuslaste registreid kaasajastada, et teha kindlaks mobiliseeritavate inimeste tegelik hulk.

Zelenskõi erakonda Rahva Teener esindavad ülemraada parlamendiliikmed Dmõtro Tšornõi, Kirill Nesternko ja Maksõm Zuijev esitasid teisipäeval raadale seadusemuudatuse, mis liikumispiirangud tühistaks ja lubaks väekohuslastel lahkuda kodukandist ka armee luba taotlemata.



Jaga
Kommentaarid