Tegemist on kuuenda tuntud jõuka venelasega, kes salapärastel asjaoludel aasta algusest on surma saanud, vahendab Daily Mail.

Suurem osa neist ärimeestest on olnud seotud Vene riikliku gaasiettevõttega Gazprom. Nii ka Voronov, kes juhtis logistikafirmat, millel oli Gazpromiga mitmeid lepingud.

Ametlikult peetakse peamiseks motiiviks tülisid äripartneritega. Tapetud ärimehe naine ütles uurijatele, et äripartnerid petsid Voronovi arvates temalt juba pikka aega raha välja.

25. veebruaril leiti Leninskis oma kodust surnuna Gazpromi kõrge finants- ja julgeolekuametnik Aleksandr Tjulakov. Ehkki surma käsitleti kui enesetappu, oli surnukeha ilmsete vägivallatunnustega, mis viitab lavastatud poomisele.

Kolm nädalat enne seda leiti samast rajoonist Gazprom Investi logistikajuht Leonid Shulman oma vannitoa põrandalt surnuks pussitatuna.

Aprilli lõpus leiti Hispaaniast Lloret de Mari linnast tapetuna Vene gaasifirma Novateki endine juhatuse aseesimees Sergei Protosenja, tema naine ja 18-aastane tütar. Ametliku versiooni kohaselt tappis oligarh väidetavalt oma naise ja tütre, misjärel sooritas enesetapu.

Kolm päeva enne seda, 18. aprillil leiti Moskvast samamoodi surnuna Gazprombanki endine asepresident Vladislav Avajev, tema naine Jelena ja 13-aastane tütar Maria. Kõik kolm ohvrit tapeti kuulilaskudega ning mõrvakahtlus lasus taas perepeal.