„Otsuseid on oodata augustis, kui algavad riigi eelarvestrateegia läbirääkimised ja valitsuskabineti otsusega tuleb kümnendaks augustiks esitada rahandusministeeriumile plaan, kuidas siit edasi minna, sest mitte ainult kulutused on tehtud, vaid töötunnid on tehtud ja inimesed on südamega asja juures olnud,“ sõnas Riisalo. Ta lisas, et selge on see, et Tallinna tervishoiuteenuste osutamise taristu vajab kaasajastamist. „Kaasajastamise vajadus ei ole küsimus, selles on kõik osapooled ühel meelel.“

Mis puudutab aga küsimust, kas Kõlvarti nõutud 18 miljoni maksmine võib ka kõne alla tulla, siis sellele veel vastust pole. „Lahendust otsitakse ja siis tullakse ka taoliste küsimuste juurde, kui selliseid küsimusi peaks veel üles jääma.“

Valitsus otsustas eelmisel nädalal Eesti taaste- ja vastupidavuskavast kasvanud rahalistele ja ajalistele riskidele viidates välja jätta kolm projekti, nende seas Tallinna haigla rajamise 280 miljoni ning politsei- ja piirivalveametile mitmeotstarbelise meditsiinikopteri võimekuse loomise 46,3 miljoni euro ulatuses. Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on aga öelnud, et Tallinna haigla projektiga vähemasti esialgu jätkatakse, kuid arutelukohaks on, kust katteallikad leida.

„Meil on praegu juriidiliselt kinnitatud õiguslik suhe riigiga, mille alusel me arvame, et riik vähemalt teatud kulud projekteerimise osas peab linnale kompenseerima,“ ütles Kõlvart. „Lähtume sellest, et 18 miljonit eurot riik peab Tallinnale igal juhul eraldama.“ Kõlvart nentis aga, et ilmselt tekib selle osas vaidlus ning selles osas on linn valmis vajadusel minema kohtusse.

„Kindlasti ei viska me projekti prügikasti,“ toonitas linnapea. Samas tõdes ta, et linn ise ei suudaks seda nullist lõpuni oma vahenditega ehitada, kannataksid teised valdkonnad.