Jätkub Valgevene territooriumilt tulevate raketi- ja õhulöökide oht. Tšernihivi ja Sumõ oblastid said Vene miinipildujatuld ja Sumõ oblastis Esmanis tabas kohalikku kooli õhulöök kopterilt Mi-24. Harkivi oblastis tulistasid Vene relvajõud väiksemaid asulaid suurtükkidest, raketisüsteemidest ja tankidest ning Harkivi linna tabas esmaspäeval õhurünnak. Suurtükituld antakse ka Slovjanski ja Kramatorski lähistel asuvate asulate pihta. Vene maavägi üritas rünnata Dolina asulat, ent löödi Ukraina sõnul tagasi.

Bahmuti suunal rünnatakse Novoluhanski asulat ja lahingud jätkusid ka esmaspäeva hommikul. Tugeva suurtükitule ja õhurünnakute toel rünnatakse ka Spirne asulat, kus Vene relvajõud on saavutanud osalist edu, lahingud jätkuvad.

Esmaspäeval andsid ukrainlased mitu lööki Vene tagalas asuvate laskemoonaladude pihta, teisipäeval teatati uuest tabamusest Donetskis. Venemaa tulistas teisipäeval rakettidega Mõkolaivi linna, öösel Dnipropetrovski oblasti suunas tulistatud seitsmest raketist aga lasid kaitsjad kuus alla ja üks tabas Pokrovskis elumajasid.

Vene president Vladimir Putin ütles esmaspäeval kaitseminister Sergei Šoigule, et Luhanski oblasti vallutanud sõduritele tuleks võimalusel anda puhkust.

Jaga
Kommentaarid