Mälestusmärk asub Teises maailmasõjas hukkunud nõukogude sõdurite ühishaual. „Politsei sai täna kella 20.30 ajal teate, et Rakveres Laial tänaval on mälestusmärgi juures lõhutud lillepotid ja laiali loobitud küünlad. Mälestusmärki rikutud ei ole,“ kinnitas Delfile PPA pressiesindaja Leana Loide.

Politseipatrull käis kohapeal ning alustati väärteomenetlus. „Menetluse käigus selgitame välja rikkuja isiku,“ lisas kõneisik.

Ühtlasi teavitas politsei vandaalitsemisest ka linnavalitsust, et mälestusmärgi ümbrus korrastataks.

Facebookis on grupis „Märgatud Rakveres“ üleval fotod tagajärgedest. Muu hulgas on platsil ka kiletatud väljaprint Ukraina lipuvärvidest. Selle peale on kirjutatud „maailma nimel, kus pole putinismi!“

Kuvatõmmis Facebookist

Sõjas hukkunud punaväelastele pühendatud monument avati 1951. aastal. Näiteks 2004. aastal soditi see haakriste ja nõukogude sümboolikat täis. 2018. aastal aga kleebiti sellele Hitleri pilt.

Tänavu mais loobiti sealsamas laiali mälestusküünlad ning lilled.

Aastate jooksul on monumendiga seoses olnud diskussioone selle võimaliku teisaldamise teemal. Märtsis kajastas Virumaa Teataja aga, et teisaldamiseks puudub praegu poliitiline tahe ja ka kehtivad seadused teevad toimingu keeruliseks.

Jaga
Kommentaarid