Bulgaaria ajakirjanduse andmetel on riigist lahkunud venelaste koguarv üle 180.

Bulgaaria kuulutas eelmisel neljapäeval 70 Venemaa diplomaati persona non grata´ks, kusjuures tegemist on teadaolevalt suurima väljasaatmisega pärast seda, kui Ühendkuningriik saatis külma sõja ajal 1971. aastal välja 105 Nõukogude diplomaati.

„Saadame Bulgaariast välja 70 Vene diplomaati. Kõik nad kutsutakse tagasi riiki, kust nad tulid,“ ütles ametist lahkuv peaminister Kiril Petkov ja õnnitles Bulgaaria luuret hea töö eest.

Moskvasse sõitnud Vene diplomaatide hulgas oli ka Sofia Venemaa saatkonna diplomaat Filip Voskresenski, kelle sõnul ei töötanud ükski „Bulgaaria valitsuse poolt illegaalselt ja üleolevalt välja saadetud“ venelastest Bulgaaria vabariigi vastu.

„Keegi ei saa Vene-Bulgaaria suhteid rikkuda, mitte keegi,“ ütles Vozkresenski lennujaamas Bulgaaria päevalehe SEGA ajakirjanikele.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles, et Bulgaaria on muutnud nullilähedaseks Vene saatkonna töö jätkamise võimalused Sofias.

Varem hoiatas Venemaa asevälisminister Aleksandr Gruško, et Moskva peab otsustama, kas säilitada või sulgeda Venemaa diplomaatiline kohalolek Bulgaarias.

Jaga
Kommentaarid