Võimude teatel toimus tulistamine ühes Põhjamaade suuremas, Field'si kaubanduskeskuses, vahendab Sky News.

Fotodel on näha kaubanduskeskusest põgenevaid hirmunud inimesi, sealhulgas väikeste lastega peresid. Tunnistajate sõnul oli sündmuskohal hulgaliselt relvastatud politseinikke.

Tulistamises peeti kahtlustatavana kinni 22aastane etniline taanlane, kinnitas politsei üleminspektor Søren Thomassen õhtul. „Oleme alustanud suuroperatsiooni võimalike kaasosaliste kindlakstegemiseks,“ lisas ta.

Taani politsei teatas esmaspäeval, et esialgsel hinnangul ei olnud tegu terrorismikuriteoga ning tulistamiseni viisid tõenäoliselt hoopis kuritöö toimepanija varasemad vaimse tervisega seotud probleemid.

Kopenhaageni linnapea Sophie Andersen teatas, et haiglatel paluti hädaolukorraks valmis olla. „Kohutavad teated tulistamise kohta Field'sis,“ tunnistas ta. „Teame, et olukord on väga tõsine.“

„Hakkas kostma kohutavat karjumist“

Taani uudistekanaliga TV2 rääkinud naine ütles, et oli ühes kaubanduskeskuse restoranis sõbraga einestamas, kui puhkes paanika. „Nägime, et paljud inimesed jooksid ootamatult väljapääsu poole, ja siis kuulsime laske,“ lausus ta.

Teine pealtnägija rääkis ajalehele Ekstra Bladet, et politsei tegi hoiatuslaske ja käskis tulistajal relva maha visata. „Kuulsime, kuidas nad hüüdsid „viska relv maha“ ja tegid mitu hoiatuslasku,“ lausus ta. „Seejärel jooksime minema.“

Samal õhtul pidi sündmuspaiga lähedal kontserdimajas esinema Briti poplaulja Harry Styles. Kuigi algselt andsid võimud korraldajatele „rohelise tule“, otsustati sündmuste arenedes see üritus siiski ära jätta.

Ostukeskuse kõrval asuvas hotellis ööbiv soomlanna Tuuli Kainulainen ütles Ylele, et tuli koos emaga Harry Stylesi kontserti vaatama ning valmistus välja minema, kui kostus paanika. „Väljast hakkas kostma kohutavat karjumist ja seejärel politseiautode hääli. Vaatasime aknast alla ja nägime kaubanduskeskusest põgenemas sadu inimesi,“ rääkis Kainulanen.

Tema sõnul varjusid inimesed paanikas ja hüsteerias hotelli koridoridesse. „Väljas on endiselt kümneid politseiautosid ja muid ametnikke. Helistasime hotelli vastuvõttu. Sealt öeldi, et välja pole turvaline minna,“ märkis ta.

Field'si kaubanduskeskus asub Amageri linnaosas Kopenhaageni lennujaama ja kesklinna vahel.