Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 06.00. Teataja sõnul tuli neljandal korrusel asuvast korterist suitsu ning esialgse info kohaselt võis korteris olla inimene. Viie minutiga sündmuskohale jõudnud Narva päästekomando päästjad nägid, et kortermaja neljanda korruse aknast oli leek väljas ning hoone trepikoda oli suitsu täis. Kaitsevarustuses päästjad sisenesid kahetoalisesse korterisse ukse kaudu ja alustasid kohe võimalike kannatanute otsimisega ja tulekahju kustutamisega. Päästetööde käigus leidsid nad toast elumärkideta meesterahva. Inimene toodi korterist välja ja anti üle kiirabile. Meedikutel mehe elu päästa ei õnnestunud.

Narva põleng

Tulekahju suits levis kõrval- ja ülemistesse korteritesse ning neist tuli päästa sinna suitsuvangi jäänud viis täiskasvanut ja kaks last. Neljanda korruse kõrval korterist päästeti kaks täiskasvanut ja kaks last. Viiendalt korruselt päästeti vanem naisterahvas trepikoja kaudu ning veel kaks inimest akna kaudu, kuna maja koridor oli suitsu täis. Meedikud vaatasid sündmuskohal üle seitse inimest, kellest kaks viidi haiglasse.

Päästjad panid tule levikule piiri kella 07.07-ks. Tulekahju täpsemad asjaolud ja tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Narva põleng

Käesoleval aastal on tulekahjudes hukkunud juba 23 inimest. Läbivaks probleemiks on traagiliste õnnetuste puhul olnud hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek.

Päästeamet juhib tähelepanu, et töökorras suitsuandur aitab tulekahjust märku anda veel selle varajases etapis, hoides ära kurvad tagajärjed. Nädalavahetusel vanavanemaid külastades aita ka neil veenduda, et nende suitsuandur oleks töökorras.

Kontrollige suitsuandurit vähemalt üks kord kuus!

Jaga
Kommentaarid