„Kas on olemas pilt teist Putiniga jäähokit mängimas?“ küsis La Repubblica.

„Jah, see juhtus 2012. aastal. See oli minu esimene visiit Venemaale,“ vastas Niinistö.

„Kas te ütleksite, et midagi on kümne aastaga muutunud? Kas Putin oli siis partner ja nüüd vaenlane?“ küsis La Repubblica edasi.

„Ma ei räägiks partnerist. Kui on pikk piir, on palju igapäevaseid probleeme lahendada. Näiteks Soome lahel on alati tihe laevaliiklus. Venemaa ei ole partner, vaid naaber, keda tuleb silmas pidada,“ ütles Niinistö.

„Seega, kas te mängiksite temaga veel?“ küsis La Repubblica.

„Ei, enam ei mängiks,“ ütles Niinistö.

Seda teemat on kommenteerinud ka Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov, kes ütles, et presidentide ühine spordivõistlustel osalemise praktika võimaldas tekitada vastastikust usaldust.

„Tegelikult selline meeskonnasport nagu hoki, see aitab ilmselt kaasa lähenemisele, aitab kaasa vastastikuse usalduse kujunemisele. Ja sellest seisukohast oli see omal ajal väga ja väga hea positiivne praktika härra Niinistö presidenditee päris alguses,“ ütles Peskov ajakirjanikele.

„Nüüd ütleb ta, et ei mängi enam. Noh, Putinil ei ole oma meeskonna liikmetest puudust, ühise meeskonna, mistõttu Putin mängib hokit, teeb seda regulaarselt. Vaat mida ma võin öelda,“ lisas Peskov.