„Hindan Liina tööd haridusministrina väga kõrgelt. Valitsuse üks peamisi eesmärke oli hoida koroonaviiruse ajal koolid lahti, et lapsed saaksid haridust, samuti oli võimalus koolis käia oluline laste vaimse tervise jaoks. Liina täitis selle eesmärgi ning enam kui 100 000 last said koolis käia.

Otsus kiirkorras hankida teste, mida uuritakse, oli valitsuse teadlik otsus, mis langetati toonase parima teadmise kohaselt. Otsus, mille haridus- ja teadusminister pidi koolide lahti hoidmiseks langetama, tulenes tervise- ja tööministri tegematajätmisest ning see vigade parandus tuli koolide lahtihoidmiseks teha kiiresti. Igal päeval oli kriitiline tähtsus.

Kuna prokuratuur alustas testihanke suhtes uurimise, on mõistetav, et Liina soovib ministri ametist tagasi astuda. See on märk heast poliitiliselt kultuurist, sest sellises olukorras ei saa pühenduda 100% oma tööle. Loodan, et prokuratuur jõuab uurimisega tulemusteni võimalikult ruttu ja selgus selles küsimuse saab majja.

Ma ei vii Liina Kersna tagasiastumise avaldust veel lähiajal presidendile, sest praeguses olukorras on mõistlik ära oodata, kuhu jõuame koalitsioonikõnelustega. Seni, kuni pole uues koalitsioonis kokku lepitud, ei ole mõtet panna ametisse uut ministrit ja niikaua jätkab Liina haridus-ja teadusministri ülesannete täitmist.