„Pretsedenditu poliitiline ja sanktsioonisurve niinimetatud „kollektiivse Lääne“ poolt tõukab meid sellele, et ühinemisprotsesse kiirendada,“ lausus Putin pöördumises Venemaa ja Valgevene regioonide foorumi poole, vahendab Interfax.

Putin ütles samuti, et Moskva ja Minsk arendavad koostööd väetiste ja toiduainete tarnimisel maailmaturule.

„Hiljutisel kohtumisel Aleksandr Grigorjevitšiga (Valgevene presidendi Lukašenkaga – toim) Peterburis arutasime me seda küsimust põhjalikult, sealhulgas leppisime kokku Venemaa sadamaterminali ümberlaadimisvõimaluste kaasamiseks Läänemerel Valgevene kaupade eksportimiseks välisturgudele,“ ütles Putin.

Lukašenka kutsus omalt poolt endise Nõukogude Liidu vabariike püüdlema Venemaa ja Valgevene liidule lähenemise suunas, „et säilitada oma suveräänsus“.

„Praegusel etapil mängib meie liit üldistes integratsiooniprotsessides vedurirolli. See on eeskuju, näide kultuurilisest ja majanduslikust valitsustevahelisest koostööst,“ lausus Lukašenka.

„Seni veel kahtlejad peavad mõistma: ilma kiire ühinemise ja koondumiseta, riikidevaheliste sidemete tugevdamise ja lihtsalt normaalsete inimlike suheteta ei pruugi meil homset olla,“ ütles Lukašenka.

Jaga
Kommentaarid