Kohus mõistis süüdi veel 19 asjaga seotud olnud meest, kellest kuus arvatakse olevat surnud, vahendab BBC News.

Prantsusmaa moodsa ajaloo suurim kohtuprotsess algas mullu septembris.

Üle üheksa kuu seisid ohvrid, ajakirjanikud ja hukkunute lähedased järjekorras spetsiaalselt ehitatud kohtusaali juures Pariisis.

Rünnakutes baarides, restoranides, Prantsusmaa rahvusstaadionil Stade de France’il ja Bataclani kontserdipaigas 2015. aasta 13. novembril sai lisaks 130 hukkunule veel sadu inimesi viga.

Alguses oli Abdeslam trotslik ja nimetas end terroriorganisatsiooni Islamiriik „sõduriks“.

Hiljem vabandas ta aga ohvrite ees ning ütles oma lõppsõnas kohtule, et ei ole mõrvar ega tapja ja et tema mõrvas süüdi mõistmine oleks ebaõiglane.

Kohtuprotsessi ajal väitis Abdeslam, et otsustas rünnakuõhtul oma pommivesti mitte plahvatama panna ja vabanes sellest Pariisi eeslinnas.

Kohus võttis aga arvesse tõendid, et pommivest oli vigane, ega uskunud seetõttu, et Abdeslam viimasel hetkel meelt muutis.

Täielik eluaegne vanglakaristus tähendab seda, et Abdeslamil on pärast 30 aasta möödumist vaid väike võimalus tingimisi vabadusse pääsemiseks. Tegemist on Prantsusmaa kõige karmima karistusega ja kohtud määravad seda harva.

Üks rünnakutes ellujäänutest, Édith Seurat ütles BBC-le, et kohtuprotsess ei leevendanud tema valu ega pakkunud rahuldust.

Ühe hukkunu isa Stéphane Sararde ütles aga, et pikk protsess aitas tal tragöödiaga tegelda.

Ellujäänu Arthur Dénouveaux ütles, et ei ole kindel, mida nüüd arvata.

Ülejäänud süüdimõistetute hulgas on 37-aastane Mohamed Abrini, kes tunnistas, et sõidutas mõned rünnaku toimepanijad Pariisi. Tema mõisteti eluks ajaks vangi vabanemisvõimalusega 22 aasta pärast.

Belgia-Maroko päritolu koordinaator Mohamed Bakkali mõisteti 30 aastaks vangi rünnakute logistikas pearolli mängimise eest. Ta üüris Brüsselis ründajatele varjumiseks kortereid.

Rootsi kodanik Osama Krayem ja tuneeslane Sofien Ayari mõisteti samuti 30 aastaks vangi teise rünnaku kavandamise eest Amsterdami Schipholi lennujaamas sama rakukese osana.

Muhammad Usman ja Adel Haddadi mõisteti 18 aastaks vangi.