„Mulle kohati tundub, [kui] me neid läbirääkimisi peame – ja tõesti neid nõudmisi tuleb igasuguseid ja palju –, siis ei olda ka nõus kompromisse tegema, kuigi me oleme pakkunud erinevaid lahendusi, vaid soovitakse teha seda, mida Isamaa soovib. 100 protsenti [on] seda, mida nad on algusest peale nõudnud, mis ei ole päris läbirääkimiste mõte,“ rääkis Kallas neljapäeval ERR-i raadiosaates „Vikerhommik“.

„Mulle kipub tunduma, et opositsioonis on muidugi mugavam olla kui valitsuses, kui on tulemas rasked ajad, nagu me teame,“ lisas Reformierakonna juht.

Kallas rääkis, et sügis saab olema väga raske aeg ning valimised on kohe pärast sügis-talvist kütteperioodi, mis tuleb karm „ja paraku ei suuda me riigi rahaga kogu seda valu kinni maksta“.

„Hollandi peaminister siin ütles, et kogu see inflatsioon on sõjamaks – et me maksame samuti selle eest hinda, aga me maksame seda rahas, mis on tunduvalt odavam kui see, et see sõda meie koduterritooriumil toimub,“ rääkis Kallas Madridist NATO tippkohtumiselt.

„Aga miks ma sellest räägin, on see, et tulevad väga rasked ajad. Mulle tundub, et kergem on olla opositsioonis ja et et soov valitsusse tulla võib-olla ei ole nii tugev, kui ma oleksin lootnud,“ tõdes ta.