„Meie raketi- ja suurtükiväeüksuste Zmijinõi saarele tulelöökide andmisega edukalt läbi viidud sõjalise operatsiooni järjekordse etapi tulemusena evakueerus vastane öö jooksul kiirustades garnisoni jäänused kahe kiirkaatriga ja eeldatavasti lahkus saarelt,“ öeldakse teates.

Vene sõjaväelased lahkusid vabatahtlikult Maosaarelt demonstratsioonina selle kohta, et Venemaa ei takista vilja- ja põllumajandustoodangu väljavedu Ukrainast, teatas Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov.

„30. juunil viisid Vene Föderatsiooni relvajõud heatahtesammuna lõpule seatud ülesannete täitmise Zmijinõi saarel ja viisid seal olnud garnisoni minema,“ teatas Konašenkov täna briifingul, vahendab Interfax.

„Sellega demonstreeritakse ülemaailmsele kogukonnale, et Vene Föderatsioon ei takista ÜRO jõupingutusi humanitaarkoridori organiseerimiseks põllumajandustoodangu väljaveoks Ukraina territooriumilt,“ lisas Konašenkov.

Ukraina kaitsjad jätkavad operatsiooni Maosaarel, kus õnnestus anda löök veel ühele raketikompleksile Pantsir-S1. Lisaks sellele likvideeriti Ukraina lõunaosas 40 okupanti ja hävitati hulk tehnikat, teatas Ukraina lõuna operatiivväejuhatus varem.

„Mustal merel jätkub operatsioon saarel, on juba kinnitatud tabamus veel ühele õhutõrje suurtüki- ja raketikompleksile Pantsir-S1,“ teatas operatiivväejuhatus.

„Meie raketi- ja suurtükiväeüksused täitsid umbes 150 tuleülesannet. Tänu sellele kaotas Vene armee üle 40 rašisti, kaks haubitsat Msta-B ja iseliikuva Msta-S-i, kolm ühikut soomus- ja autotehnikat ning kütuse- ja määrdematerjalide välilao. Lõplikke tulemusi selgitatakse välja luure teel,“ öeldakse teates.

Jaga
Kommentaarid