Prokuratuuri teatel andsid agressorriigi sõjaväelased täna kell 6.00 järjekordse massilise raketilöögi Mõkolajivi linnale. Üks rakett tabas korruselamut.

Praegu on teada neli hukkunut ja viis vigastatud tsiviilisikut.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi nõudis oma esinemises ÜRO julgeolekunõukogu ees, et Venemaa raketirünnak Krementšuki kaubanduskeskusele kuulutataks terroriaktiks.

„Ma teen ettepaneku, et tehtaks avaldus, et võetaks vastu otsus, et see on terroriakt. Ja et saaks sõltumatult uurida kogu vajalikku informatsiooni ja et tõesti kontrollitaks, kas see rünnak toimus Venemaa territooriumilt,“ ütles Zelenskõi.

„Kui mõnes teises maailma osas tegutseks mõni teine organisatsioon viisil, nagu tegutseb praegu Venemaa, kui antaks löök rahumeelsete inimeste pihta, tunnistataks see loomulikult terrorismiks. Sellised organisatsioonid muutuvad inimkonna vaenlasteks ja sellise tegevuse eest karistatakse. Ja kui selle paneb toime riik, ei saa ka tema jääda karistamata. Need on igapäevased terroriaktid, mida pannakse toime puhkepäevadeta,“ märkis Zelenskõi.

Zelenskõi kutsus Venemaalt ÜRO peaassambleel hääleõigust ära võtma.

Vene väed jätkavad pealetungi ja püüavad ümber piirata Lõssõtšanskit, teatas Luhanski oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Haidai.

„Olukord Lõssõtšanskis meenutab praegu seda, mis toimus Sjevjerodonetskis veidi üle kuu tagasi, linna ründamise alguses, kui hakati võtma maja maja järel,“ teatas Haidai.

Jaga
Kommentaarid