„Venemaa püüab nii rahvusvahelises plaanis kui ka Ukrainat survestades luua sellised tingimused, et Ukraina tuleks rääkima vaherahu üle. See on praegu nende eesmärk ja on ka näha, et nad arvestavad sellega, et peavad lähinädalatel jääma peaaegu kõikidel rinnetel kaitsele, sest nad on hakanud neid kaitsepositsioone väga aktiivselt rajama. Küsimus on väga lihtsalt ressursipuuduses suure pealetungisõja pidamiseks Venemaa poolt,“ rääkis Saks teisipäeval „Vikerhommikus“.

Kunagine Eesti välisluure juht Saks tõdes, et Vene vägedel ei lähe Ukrainas erinevatel rinnetel hästi ning kuigi Ukraina üksused on Donbassis surve all, siis Venemaa pealetung ei edene.

„Venelastel ei ole lihtsalt jõudu. Ja tegelikult ka Donbassis [pealetung] praegu seisab, kuna neil pole piisavalt jõudu. Nad on kõikidest endale seatud tähtaegadest üle läinud, ei ole suutnud neid ülesandeid täita,“ rääkis ekspert. „Venemaa plaanides peaks Donbassi hõivamine olema ammu lõppenud ja tegelikult Venemaa eesmärk hõivata Odessa ja luua maismaaühendus Transnistriaga ei ole ka kuhugi kadunud. Aga see ei ole praegu lihtsalt teostatav nende jaoks, nad ei saa sellega hakkama.“

Jaga
Kommentaarid