Isamaa juht Helir-Valdor Seeder pidas säärast tulemust ootuspäraseks.

„Rääkisime teemadel, milles veel kokkulepet pole ning otsustasime, et jätkavad delegatsioonid. Erakondade delegatsioonid pole pikka aega koos käinud, kohtumised on ju toimunud esimeeste vahel. Aga nüüd, kui Kaja Kallas läheb ära [NATO kõrgetasemelisele Madridi kohtumisele - toim.], tulevad homme-ülehomme erakondade delegatsioonid,“ sõnas Seeder Delfile.

Kas kaalukauss hoiab potentsiaalse uue valitsuse elujõu või selle sünnieelse hukatuse suunas kaldu, Seeder öelda ei osanud.

„Ei mina hakka neid kaalukausse... Me oleme selle nimel tegutsenud, et leida ühisosa - sellist, mis lähtub ka Isamaa ettepanekutest. Meie eesmärk on, et uus valitsus poleks eelmise jätk, et oleks uusi ettepanekuid ja ideid,“ märkis Isamaa juht.

Sotsiaaldemokraatide juht Lauri Läänemets märkis, et näeb võimalust alushariduse teemal kompromissiks - kuigi Isamaal ja SDE-l on daatumite ja sisuliste punktide puhul erimeelsusi, hoidis ta sel teemal kõlamas pigem optimistlikku nooti.

„Tundub, et kompromissettepanek on peagi laual,“ sõnas Läänemets Delfile. Ta viitas, et Isamaa on sotside haridusteemalisi ettepanekuid seni väheke valesti mõistnud.