„Purustatud positsioonidele jäämine pelgalt sinna jäämise nimel ei ole mõttekas,“ ütles Haidai Ukraina televisiooni eetris.

Lahing linna pärast on Venemaale võtmetähtsusega ning Sjevjerodonetski langemise korral jääb Luhanski oblastis ukrainlaste kätte veel vaid Lõssõtšanski linn.

Ägedam sõjategevus käibki endiselt Donetski ja Luhanski oblasti aladel. Donetski suunal jätkavad venelased ponnistusi Lõssõtšanski sissepiiramiseks ja peamiste logistikateede läbilõikamiseks. Sjevjerodonetski lähistel langes Vene relvajõudude kätte Loskutivka ja Rai-Oleksandrivka küla. Jätkuvad lahingud Sõrotõne asula pärast ja venelased valmistuvad Donetsi jõe forsseerimiseks.

Luhanski kuberner Serhii Haidai tõdes kolmapäeval, et kaitsjad võidakse liigutada paremini kaitstavatele positsioonidele. Kinnitamata andmeil on osa Ukraina vägedest Lõssõtšanski ja Zolote lähistelt tagasi tõmbunud, „rahvavabariikide“ allikad aga lubavad vastase väegruppide sissepiiramist. Neljapäeval teatas Vene meedia, et Luhanski võitlejad olevat esimest korda tunginud Zolote linna.

Jaga
Kommentaarid