PPA operatiivjuht Rain Jõeveer sõnas Delfile, et ööpäev oli kõikjal töine ning ühtekokku teenindasid politseinikud 437 väljakutset, neist 34 korral tuli välja sõita seetõttu, et tegeleda perevägivalla juhtumitega.

Ohuolukordade ennetamiseks ja inimeste turvalisuse tagamiseks on politsei kõikjal Eestis pikkade jaanipühade aegu väljas täiendavate jõududega. Aktiivselt hoitakse silma peal liiklusel. „Näiteks kontrollisid politseinikud möödunud ööpäeva jooksul Eestimaa teedel 1550 autojuhi kainust ning noppisid seeläbi roolist ära 19 alkoholijoobes ja ühe narkojoobe kahtlusega autojuhi. Joobekontrollid jätkuvad kogu pühade vältel,“ rääkis Jõeveer.

Liikluse rahustamise ja tavapärase liiklusjärelevalve käigus avastasid politseinikud kokku pea 200 kiirusületajat, mis annab Jõeveere sõnutsi märku, et teedel on märgata juhtide poolset kiirustamist peopaikade suunas, närvilisust ja ohtlikke manöövreid.

Ööpäeva jooksul juhtus 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 14 inimest. Rängim avarii oli Viljandimaal eile õhtul pärast kella 21, kui 40-aastase mehe juhitud sõiduauto Seat Cordoba sõitis vastu paremal pool teeservas kasvanud kuuske, rullus üle katuse ning paiskus teekraavi. Juhil oli turvavöö kinnitamata. Tema vigastused olid ülirasked ja ta elu ei õnnestunud päästa.

„Neli sooja ja päikeselist vaba päeva on alles ees, mistõttu jätkame kõikjal oma tegevustega, et jaanipäevast ei saaks viimne päev ja et kõik inimesed saaks peale pühi tavapärasesse rutiini naasta,“ märkis Jõeveer. „Oma panuse peavad seejuures andma aga ka jaanipidulised ise. Kui pühade ajal on tarvis ühelt peolt või koosviibimiselt teisele liikuda, siis leppige varakult kokku oma seltskonna kaine grupijuht, kes inimesed turvaliselt ühest kohast teise sõidutab ja pidulistel silma peal hoiab. Kui olete kaasreisija ja näete, et juht võtab liikluses arutuid riske, siis kutsuge teda korrale. Vajadusel võtke sõbra auto võtmed enda kätte hoiule ja kui hea sõnaga enam ei saa, siis kutsuge politsei abi.“

Lõpetuseks lausus Jõeveer, et kui sõnajalaõit otsima minnes märkate hädalist, siis aidake teda võimalusel ise või teatage abivajajast häirekeskusele, kes annab vajadusel info edasi politseile, kiirabile või päästjatele.