Kahe riigi suhted langesid madalseisu 2018. aastal, kui kroonprintsi õukondlased mõrvasid Türgis asuvas Saudi saatkonnas ajakirjanik Jamal Khashoggi, kes oli solvanud prints Mohammedit. Anonüümseks jääda soovinud kõrge Türgi ametnik ütles Reutersile, et visiit näitab kahe riigi suhete lõplikku normaliseerumist. Reuters märgib, et Erdoğan otsib raskustes Türgi majandusele rahalist tuge, eriti kuna järgmisel aastal seisavad tal ees presidendivalimised.

President ja prints kätlesid ja embasid tervituseks. Kõneluste järel tehtud ühisavalduses lubasid riigid tihendada kahepoolset koostööd nii kaubanduse, kaitse kui energeetika vallas. Reutersi allika sõnul kaotatakse tüli käigus kehtestatud kaubandus- ja lennupiirangud ning lõpetatakse üksteise teleprogrammide leviku tõkestamine ning negatiivne meediakajastus. Aprillis katkestas Türgi kohtusüsteem Khashoggi mõrva menetlemise ja andis juhtumi üle Saudi Araabia organitele. Otsust kritiseerinud kohtunik suunati madalamale ametikohale ja lahkus protestiks ametist.

Reutersi allika sõnul võiks Saudi Araabiale huvi pakkuda Türgisse investeerimine ja Türgi lahingudroonide ostmine. Presidenti kritiseeris peamise opositsioonijõu, parempoolse Vabariikliku Rahvapartei (CHP) juht Kemal Kılıçdaroğlu, kelle sõnul embas Erdoğan mõrva tellijat ja müüb raha vastu riigi väärikust. Kroonprintsi nimetas mõrvariks ka Kheshoggi türklannast abikaasa Hatice Cengiz.

Juulis külastab Saudi Araabiat ka USA president Joe Biden.