Ägedam sõjategevus käib endiselt Donetski ja Luhanski oblasti aladel. Donetski suunal jätkavad venelased ponnistusi Sjevjerodonetski hõivamiseks, Lõssõtšanski sissepiiramiseks ja peamiste logistikateede läbilõikamiseks. Sjevjerodonetski lähistel langes Vene relvajõudude kätte Loskutivka ja Rai-Oleksandrivka küla. Jätkuvad lahingud Sõrotõne asula pärast ja venelased valmistuvad Donetsi jõe forsseerimiseks.

„Slovjanski suunal keskendub agressorite väegrupp oma taktikalise olukorra parandamisele ja meie kaitse nõrkuste väljaselgitamisele,“ teatas kindralstaap. Vene relvajõud üritavad luua eeldusi Izjumist Barvinkove ja Slovjanski suunal uute pealetungide alustamiseks. Selleks on kohale toodud kaks täpsustamata suurusega tankiüksust. Samuti plaanivad okupandid kasutada Slavjanski rindel raskeid leegiheitjaid TOS-2, teatab kindrastaap.

Rünnak jätkub ka Bahmuti suunal, kus venelased ründavad Zolote ja Vovtšorajivka asulat ja üritavad hõivata strateegilist kõrgendikku Berestove lähistel. See annaks neile kontrolli Bahmut-Lõssõtšanski maantee üle ja aitaks Lõssõtšanskit ära lõigata. Samasse piirkonda on tugevduseks saadetud täiendav pataljoni lahingugrupp.

Luhanski kuberner Serhii Haidai tõdes kolmapäeval, et kaitsjad võidakse liigutada paremini kaitstavatele positsioonidele. Kinnitamata andmeil on osa Ukraina vägedest Lõssõtšanski ja Zolote lähistelt tagasi tõmbunud, „rahvavabariikide“ allikad aga lubavad vastase väegruppide sissepiiramist. Neljapäeval teatas Vene meedia, et Luhanski võitlejad olevat esimest korda tunginud Zolote linna.

Ukraina kaitseminister Oleksii Reznikov teatas neljapäeval, et USA päritolu raketiheitjad HIMARS on praeguseks Ukrainasse jõudnud. „Suvi tuleb Vene okupantidele palav ja osade jaoks on see elu viimane suvi,“ märkis minister.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles kolmapäeva õhtul tehtud telepöördumises, et peab mitmepäevast telefonimaratoni Ukrainale EL-i kandidaatriigi staatuse võitmiseks. „Täna rääkisin üheteistkümne riigijuhiga,“ lisas Zelenskõi. „Homme jätkan.“ Otsust, kas ja millised riigid EL-i kandidaatriigiks saavad, oodatakse täna õhtul.

Jaga
Kommentaarid