Üritused said alguse kell seitse hommikul, kui Kuressaare piiskopilinnuse torni heisati riigilipp.

Riigilipu heiskamisele järgnes pärgade asetamine Kuressaare Vabadussõja ausambale ja oikumeeniline jumalateenistus Laurentiuse kirikus.

Tänase päeva tippsündmus, paraad keskväljakul, algas kell 11.00 ja sellel osales ligi 750 inimest nii Eestist kui välismaalt.

„Kuressaares pole Kaitseliit seni veel võidupüha paraadi korraldanud ja seda enam on mul hea meel tunnistada, et koostöö saarlastega on läinud ülimalt hästi,“ ütles võidupüha paraadi eel selle peakorraldaja ja rivistaja ülemveebel Peeter Land. „Tähistame võidupüha vääriliselt ja nagu ikka siis ka seekordne paraad tuleb seni tehtuist parim ning häid emotsioone saavad nii paraadil osalejad kui ka pealtvaatajad.“

Kuressaare keskväljakule rivistusid üles kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad. Lisaks partnerid politsei- ja piirivalveametist ning päästeametist. Välisriikide esindajatest osalesid paraadil liputoimkonnad Soomest, Leedust, Poolast, Ameerika Ühendriikidest ja Tapal paiknevasse liitlaste lahingugruppi panustavad riigid Prantsusmaa, Ühendkuningriigid ning Taani. Lõunanaabrid Lätist olid esindatud ühe rühmaga.

Marsiviise mängisid kokku kolm orkestrit – Pärnumaa maleva orkester, Tallinna maleva orkester ja sõjamuuseumi sõjaväeorkester. Lisaks saab paraadil näha ka Sakala maleva torupilliüksust.

Vabariigi President andis paraadil kodutütardele üle võidutule, mille nad viivad edasi oma kodumaakondadesse. Võidutuli süüdati paraadipäeva hommikul, ühendades selle jaoks muinastule ja mälestustule.

Võidupüha tähistamine kulmineerus kell 12:00 alanud maakaitsepäeva tehnika näitusega Kuressaare ranna puhkealal Kuressaare jaanituleplatsil ja Raiekivi säärel.