Täna õhtul kella 20.18 ajal andsid kohalikud inimesed teada Viljandimaal Mulgi vallas Pärsi külas juhtunud raskest liiklusõnnetusest, milles hukkus 40-aastane mees.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk selgitas, et praegu teadaolevalt liikus 40-aastase mehe juhitud Seat Cordoba Ülemõisa-Polli teel suunaga Polli poole, kui praegu veel tuvastamata põhjusel sõitis suurel kiirusel oma koduõue teeotsast mööda, vastu paremal pool teeservas kasvanud kuuske, rullus üle katuse ning paiskus teisele poole teekraavi. „Masinas turvarihmaga kinnitamata mees sai õnnetuses üliraskeid vigastusi ning ta suri,“ lisas operatiivjuht.

„Traagilise liiklusõnnetuse üksikasjad on veel selgitamisel, niisamuti selgub ekspertiisis mehe võimalik joove. Ent sündmuskohal avanenud pilt, pooleks sõidetud puu ning tundmatuseni moondunud masin annavad aluse kahtlustada, et 40-aastase mehe juhitud sõiduki kiirus oli märkimisväärselt suurem, kui sel lõigul ajutiste töötööde tõttu seatud 70km/h piirang,“ nentis Virk.

Liiklusõnnetus juhtus sirgel kruusakattega teelõigul, lubatud maksimaalne kiirus oli seal ajutiselt 70 km/h, sõidutee oli heas seisukorras ning väljas oli avarii hetkel veel valge.

Operatiivjuhi sõnul on pikad jaanipühad saanud väga kurva alguse ning esimene inimelu liikluses on kaotatud juba pühade eel. „Täna Eestimaa eri paigus liiklust rahustanud ning autojuhtide kainust kontrollinud patrullid peegeldasid, et teedel oli juba märgata juhtide poolset kiirustamist peopaikade suunas, närvilisust ja ohtlikke manöövreid. Nii mõnegi teekond lõpetati ning teiste riskeeriva käitumisega juhtidega sai maha peetud vestlusi ning võetud neid vastutusele,“ kirjeldas Virk.

Ta lisas, et neli vaba päeva on alles ees, mistõttu oleme eesootavatel päevadel suurte jõududega väljas, et ohuolukordi ennetada, vajadusel kiirelt sekkuda ja inimesi aidata. „Oma panuse peavad andma aga ka jaanipidulised ise. Kui pühade ajal on tarvis ühelt peolt või koosviibimiselt teisele liikuda, siis leppige varakult kokku oma seltskonna kaine grupijuht, kes inimesed turvaliselt ühest kohast teise sõidutab ja pidulistel silma peal hoiab. Kui olete kaasreisija ja näete, et juht võtab liikluses arutuid riske, siis kutsuge teda korrale. Vajadusel võtke sõbra auto võtmed enda kätte hoiule ja kui hea sõnaga enam ei saa, siis kutsuge politsei abi,“ toonitas operatiivjuht.

Tänavu on Eestis juhtunud 641 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on hukkunud 24 ning viga saanud 740 inimest. Mullu samal ajal oli selliseid õnnetusi 620, neis hukkus 20 ning sai viga 716 inimest.