„Massiline löök anti erinevaid jõude kasutades. Kõiki neid me ei avalda, sest meid kuulab ja loeb ka vaenlane. Seetõttu tekitas see löök teatud kahju. Me näeme ja teame, et pihta said isikkoosseisu ja tehnika kogunemiskohad. Me teame juba, et kahjustada sai väga oluliselt, võib-olla hävis täielikult õhutõrje raketikompleks Pantsir. Me teame, et väga oluliselt sai kahjustada radarijaam ja vaenlasel on veel teisi kaotusi, mille me luure teel kindlaks teeme, need võetakse arvesse. Operatsioon jätkub ja ma arvan, et väga varsti teatame me veel informatsiooni,“ rääkis Humenjuk.

Samuti andis Ukraina täna droonilöögi sügaval Venemaa tagalas ehk Rostovi oblastis asuva naftatöötlemistehase pihta. Kella üheksa paiku hommikul tabas tehast enesetapudroon, süüdates selle põlema.

Venelased lähenevad Lõssõtšanskile, kindlustades end selle lähedastes asulates, ning linnale antakse õhulööke, teatas Luhanski oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Haidai.

Sjevjerodonetskis jätkuvad Haidai sõnul tänavalahingud. Vaenlane avas taas tule Sõnetskõi ja Pavlohradi asula, juba purustatud sildade ja kaks korda keemiatehase Azot pihta.

Kõige karmim olukord on praegu Luhanski oblastis, ütles ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi oma igaõhtuses videopöördumises. „Olukord eesliinil on ilma oluliste muutusteta. Taktikaliste liikumiste abil tugevdab Ukraina armee Luhanski oblasti kaitset – seal on praegu tõesti väga karm. Okupandid suruvad väga tõsiselt peale ka Donetski suunal,“ teatas Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid