Ansambel ei plaani autoriõiguste kaitsega antud juhul tegeleda, sest video avaldati Telegrami suhtluskeskkonnas. „Nad ju ei tsenseeri ega võta midagi maha,“ selgitas Metsatöllus erinevaid pille mängiv Lauri Õunapuu. „Vast vaibub ise ära. Loodetavasti on mõistlikke inimesi, kes ei lähe propagandaga kaasa,“ lisas ta.

Õunapuu arvab, et muusikavalik Wagneri „turundajate“ poolt ei pruukinud olla juhuslik. „Ilmselt video valmistajad lootsid, et vajutavad õigetele nuppudele, leides rahvusliku Eesti ansambli. Et tekitada torm veeklaasis,“ sõnas muusik. Ta möönis, et osa eesmärgist võiski olla meediakajastuse saavutamine.

„Aeg-ajalt satun ise lugema neist asjust ja vaatan propastop.org lehte. Suunised on seal väga head: mitte vahtida ja mitte jagada,“ lausus Metsatöllu liige.

Propastop: Wagneri meediategevuses on see tavaline

Propastopi kõneisiku Andres Lemberi sõnul võib olla erinevaid seletusi, miks eestikeelne laul Wagneri videosse pandi. Ta nentis, et palgasõdurite meediategevuses käiakse autoriõigustega kaitstud lääne vaimuvaraga vabalt ringi.

Telegrami ja Venemaa propaganda sümbioosist kirjutas Propastop alles eile. „Lisaks kanalitele pakub Telegram võimaluse luua suhtlusgruppe, milles toimuv on suuresti kontrollimatu,“ kirjutatakse postituses.

Portaal kirjutab, et kui Facebooki ja Twitteri puhul on formaalne väärteabest ja sõjapropagandast teavitamise regulatsioon olemas – ehkki enamasti võtab selle rakendamine enam aega ja vaeva, kui peaks –, siis Telegrami puhul on sisu modereerimine veel keerukam.

Jaga
Kommentaarid