Kogu ülemaailmsel pagulaste päeval toimunud oksjoni tulu läheb UNICEF-ile Ukraina kodu kaotanud laste toetuseks, teatas New Yorgis oksjoni korraldanud Heritage Auctions, vahendab Reuters.

USA meedia andmetel purustati Nobeli medali oksjonitel makstud hinna rekord ja seda väga pika puuga: varasem rekordhind oli vaid ligi viis miljonit dollarit.

„See auhind ei ole ühegi senise oksjoni pakkumise moodi,“ teatas Heritage Auctions enne oksjonit. „Hr Muratov lubab meil oma Novaja Gazeta personali täielikul toetusel oma medali oksjonil maha müüa mitte kollektsioneerimisobjektina, vaid sündmusena, mis tema lootuse kohaselt mõjutab positiivselt miljonite Ukraina põgenike elusid.“

Novaja Gazeta 1991. aastal asutanud Muratov pälvis 2021. aasta Nobeli rahupreemia koos Maria Ressaga Filipiinidelt „jõupingutuste eest väljendusvabaduse kaitsmisel, mis on demokraatia ja püsiva rahu eeltingimus“.

Muratov, kes lubas annetada umbes 500 000 dollarit preemiaraha heategevuseks, pühendas oma Nobeli preemia Novaja Gazeta ajakirjanikele, kes on alates 2000. aastast mõrvatud.

Jaga
Kommentaarid