„Tänaseks päevaks on meie informatsiooni järgi Toškivka täielikult venemaalaste poolt okupeeritud. Nad püüavad meie poiste kaitset maha suruda Mõrna Dolõna ja Hirne vahel. Nad peatati eile, aga surve jätkub,“ ütles Vlassenko.

Rindejoone pikkus Ukrainas on nüüd juba üle 2500 kilomeetri, teatas president Volodõmõr Zelenskõi Telegramis. „Meil on tegemist absoluutse kurjusega. Ja meil ei ole muud valikut kui minna edasi. Vabastada kogu oma territoorium. Lüüa okupandid välja kõigist meie oblastitest. Ja kuigi praegu on meie rinde pikkus juba üle 2500 kilomeetri, tundub, et strateegiline initsiatiiv on ikkagi meil,“ teatas Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul tulevad järgmised päevad sel nädalal väga sündmusterohked. „Liigume Euroopa Ülemkogu peamise otsuse suunas, mis langetatakse reedel. Nagu ma eeldasin, reageerib Venemaa meie aktiivsusele väga närviliselt. Taas antakse tuld Harkivile, Odessale, taas on ränga pealetungitegevuse katsed Donbassis. See on kurjus, mille saab vaigistada ainult lahinguväljal,“ ütles Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid