Endine maaeluminister, praegune Türi vallavalitsuse liige Mart Järvik avaldas sotsiaalmeedias poolehoidu kommentaaridele, kus räägiti snaipriks saamisest ja valitsuse „laipadeks tegemisest.“

Järvik kommenteeris lõimes, milles kirjeldati snaipriks hakkamist ja valitsuse mahalaskmist: „Maksaksin siis teenuse eest!“.

Kuvatõmmis lõimest, kus Mart Järvik üles astus.

Lõime sisu mõistis ühismeedias hukka teine endine EKRE minister Kaimar Karu, kes teenis koos Järvikuga väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministrina Jüri Ratase teises valitsuses.

Delfi proovis Mart Järvikuga kontakteeruda. Paraku ei vastanud Järvik artikli ilmumise hetkeks telefonile.

Täiendatud 19.20: Pärast artikli ilmumist sai Delfi Järvikuga ühendust. „See oli mingi naljanurk,“ rääkis eksminister. „Midagi tõsist ma seal ei näinud.“

Taandumine nõuniku tõttu

Mart Järvik taandus maaeluministri ametist pärast seda, kui avalikkuse ette jõudis info tema nõuniku Urmas Arumäe võimalikust huvide konfliktist.

Möödunud aasta juunis mõistis Harju maakohus Arumäe süüdi toimingupiirangu rikkumises.

Urmas Arumäe advokaadibüroo oli esindanud kaheksat äriühingut, mida kahtlustati PRIA tüssamises. Et PRIA on maaeluministeeriumi hallata, sattus Arumäe huvide konflikti, kuigi ise eitab ta süüdistust tänaseni.

Leidis kabinetist „lutika“

Vahetult pärast ministrikohalt taandumist väitis Mart Järvik Tori rahvamajas valijatega rääkides, et ta leidis oma kabinetist veel minister olles pealtkuulamisseadme, mille tuvastas enda sõnul riigikogu esimehelt Henn Põlluaasalt laenatud pealtkuulamisseadmete tuvastamise aparaadiga.

Inimest saab pealt kuulata vaid kriminaalmenetluse puhul, politseist aga kinnitati toona, et Järviku suhtes säärast menetlust ei käi. Salajane pealtkuulamine on jälituse eritoiming, mille jaoks on tarvis kohtu või prokuratuuri luba.

„Raske on kommenteerida midagi, mida ei ole näinud. Kui inimene leiab enda töö- või eluruumidest tehnilise seadme, mille seaduslikkuses või põhjendatuses ta kahtleb, tuleks tal koheselt teavitada õiguskaitseasutusi. Alles siis saab anda hinnangu millega tegu,“ edastas prokuratuur paar aastat tagasi kommentaariks.

Mart Järvik on EKRE liige aastast 2015. Enne seda toimetas poliitik 11 aastat Isamaa ja Res Publica Liidus.

Jaga
Kommentaarid